Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Tennisser gered na hartaanval bij Hoogerheide

Zorg

HILVERSUM - Zonder enige aarzeling handelden leden van Tennisvereniging Hoogerheide zaterdag toen een gastspeler onwel werd. Door hun snelle optreden hebben zij het leven van de man, die tijdens een wedstrijd een hartaanval kreeg, gered.

Tijdens de competitiewedstrijd zakte de man ineens in elkaar op een van de gravelbanen op de Ceintuurbaan 2a. Direct kwamen de Hilversumse tennissers in actie. Terwijl zij eerste hulp verleenden, werd de Automatische Externe Defibrillator (AED) uit het clubhuis gehaald. De hulpdiensten werden gebeld en opgevangen.

Achteraf vernamen de tennissers vanuit het ziekenhuis dat er door het snelle handelen en de goede hulp van diverse leden geen schade aan het hart was van de man. "Ik ben heel trots op hen en de manier waarop ze hebben gehandeld", meldt Marion Uilkema, voorzitter van Hoogerheide.

Zij meldt dat de tennisclub de leden elk jaar een AED-cursus aanbiedt, die veel leden ook hebben gevolgd. "Je hoopt het natuurlijk nooit nodig te hebben', zegt Uilkema. "Maar na zo'n incident van afgelopen zaterdag denk je daar ineens heel anders over. Het is belangrijk dat een vereniging leden heeft die goed beslagen ten ijs komen en goed voorbereid zijn op wat ze in dit soort gevallen moeten doen. Daarnaast is het hebben van een AED voor elke vereniging van levensbelang."

Uit de krant