In februari lieten de bewoners al van zich horen.
In februari lieten de bewoners al van zich horen. Foto: Bastiaan Miché

Waterhoofd als tijdbom op Regentesselaan 12 ontmantelen

Buurt / wijk

HILVERSUM - Nog altijd zijn de zorgen bij de omwonenden van de Regentesselaan 12 niet verdwenen. Opnieuw zijn zij in de pen geklommen richting de politiek om de plannen van de nieuwe eigenaar tegen te kunnen houden, zodat het voormalige theehuis en twee monumentale eiken behouden blijven.

Medio februari kregen omwonenden van bovengenoemd adres de schrik om hun hart van het 'megalomane plan' van hun nieuwe buurman. Volgens de bezorgde mensen uit de Trompenberg druisen de plannen in tegen het bestemmingsplan en de afspraken die gelden binnen het beschermd dorpsgezicht.

Op het terrein waar voorheen de familie Brenninkmeijer woonde, wil de nieuwe eigenaar een kolossaal pand neerzetten. Uit bestudering van de bouwtekening vermoeden de bewoners dat er een zorgcomplex voor ouderen komt. Er moet een gebouw van vier verdiepingen verrijzen met negen grote toiletten, drie badkamers en twee ingangen.

Dat het oudste pand in de villawijk dreigt te verdwijnen, het theehuisje uit 1901 zonder monumentale status, is voor de omwonenden helemaal niet te verkroppen. Dat geldt ook voor de voorgenomen kap van twee oude eiken. In de ogen van de omwonenden kan de gemeente hier geen medewerking aan verlenen. 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant