Victoria en ZOB streden op het scherpst van de snede. Foto : Bastiaan Miché

Victoria en Hilversum verder in nacompetitie

Sport

HILVERSUM - Victoria en FC Hilversum maken altijd nog kans op promotie richting respectievelijk de eerste en tweede klasse. Beide teams wonnen zaterdag hun eerste duel in de nacompetitie.

Victoria, dat dit seizoen tweede eindigde in de tweede klasse B en wil promoveren naar de eerste klasse, zegevierde op eigen veld met 2-1 tegen ZOB uit Zuidoostbeemster, de periodekampioen uit de 2e klasse B.

Hilversum was na verlenging met 3-1 te sterk voor Focus 07 uit Culemborg. Een hoofdrol was er voor de boers Van de Pol. Keeper Giordano stopte in de tweede helft een strafschop en aanvaller Jerraynell scoorde vlak voor tijd de alles beslissende 3-1 voor de ploeg van Karel Bonsink en Richard Lensen.

Het vervolg van de nacompetitie, komende zaterdag, is interessant. Victoria moet uit naar FC Almere, waarvan het in de competitie twee keer van won. Hilversum speelt ook uit en wel tegen Lopik; ook een derde klasser.