Na zes jaar raadslid te zijn geweest, wordt Arno Scheepers nu wethouder.
Na zes jaar raadslid te zijn geweest, wordt Arno Scheepers nu wethouder. Foto: Bastiaan Miché

Arno Scheepers: 'Wethouder zijn is een droombaan'

Politiek

HILVERSUM - Dat Arno Scheepers de tweede VVD-wethouder mag toch wel een verrassing heten. Zelf vindt hij deze stap vrij logisch. "Besturen vind ik leuk en ik heb een passie voor Hilversum, dus dan is dit een droombaan", aldus een glunderende Scheepers.

Politieke ervaring heeft Scheepers wel. Zes jaar lang is hij raadslid geweest. Sinds 2010 vertegenwoordigt hij de VVD in de raadszaal. In mei 2016 legde hij het raadswerk neer, omdat hij samen met zijn vriendin een wereldreis ging maken.

Scheepers heeft zich opgeworpen als een scherp debater en heeft zich ontpopt als het financiële geweten van zijn partij en de raad. 'Geen dekking, geen plan' is zijn credo. Hij is de grootste criticaster als het gaat om de financieel wankele positie van Podium de Vorstin. Daarnaast laat hij onder andere zijn groene hart spreken als de gemeente 1 euro extra per inwoner wil geven aan het Goois Natuurreservaat.

"Op lokaal niveau kun je echt laten zien wat je kunt", zegt Scheepers. "Neem de winkeltijden. Die discussie hadden we in 2013 al. Nadat ik een motie had ingediend, konden de supermarkten drie weken later al open op zondag", luidt zijn voorbeeld.

Als wethouder hoopt hij nog meer te kunnen betekenen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant