Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché
video

Broertjes: 'Eer om project Egelshoek af te mogen maken'

Politiek

HILVERSUM - De plooien zijn gladgestreken en nu moet er niets meer in de weg staan om de herstructurering van woonwagenkamp Egelshoek te voltooien. Burgemeester Pieter Broertjes is nu belast met deze taak en beschouwt deze taak, die hij van de nieuwe coalitie erbij heeft gekregen, als een eer.

De opknapbeurt van de Egelshoek is een gebed zonder end en was het hoofdpijndossier van wethouder Nicolien van Vroonhoven-Kok. Gemeente en bewoners raakten in onmin. De twee stonden bij de rechter. De verhoudingen waren verstoord. Dat is allemaal verleden tijd, merkt de burgemeester op in 'Het Gesprek Met'; het programma van deze krant en GooiTV

Luisteren
Samen met wethouder Floris Voorink heeft Broertjes opnieuw toenadering gezocht. "Wat we de laatste weken en maanden hebben gedaan, is het gesprek weer openen en naar elkaar luisteren om te horen wat er nog moet gebeuren. Het is heel belangrijk. Het zijn ook Hilversummers en zij hebben ook recht op een goede plek."

Zomer
Een deel van het kamp is opgeknapt, maar de herstructurering is nog niet klaar. Naast de verbeterde relatie heeft de gemeente ook extra geld beschikbaar gesteld. Na de zomer neemt de raad een besluit over het Egelshoekplan. Broertjes verwacht dat als het besluit genomen is er zeker nog een jaar nodig is om het kamp helemaal op orde te hebben. Naast de herstructurering is er ook nog sprake van achterstallig onderhoud.

Verder
In 'Het Gesprek Met' laat Broertjes zich verder uit over het besluit van het kabinet om geen landelijk verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen in te stellen, drinkende jeugd en over het woensdagavond aangenomen coalitieakkoord:

Uit de krant