Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Zorgen over wegvallen nachtbus Utrecht-Hilversum

Buurt / wijk

HILVERSUM - De nachtbus tussen Utrecht en Hilversum dreigt te vervallen. Dat stelt de lokale ChristenUnie. Fractiemedewerker Bas Nanninga roept het nieuwe college van burgemeester en wethouder daarom op om met de provincie Utrecht hierover in gesprek te gaan.

In het recent gepresenteerde coalitieakkoord van het kersverse college van burgemeester en wethouders staat de wens om een OV-nachtverbinding met Utrecht en Amsterdam realiseren. De ChristenUnie juicht dit toe, echter er is al enige tijd een OV-nachtverbinding tussen de Dom- en Mediastad. 

Het gaat dan om Buslijn 477 van U-OV, die sinds een aantal jaar 's nachts rijdt tussen Utrecht, Bilthoven, Maartensdijk en Hilversum. "Indien dit college nu niets onderneemt zal deze verbinding echter komen te vervallen", aldus Nanninga. Hij verwijst naar het Vervoerplan 2019 van de provincie Utrecht en U-OV, waarover het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht in september een besluit neemt.

Het behoud van de buslijn is volgens de CU-fractiemedewerker van belang, omdat Hilversummers die buiten de gemeentegrenzen uitgaan (en dat zijn er veel) wel veilig thuis moeten komen in plaats van met alcohol op achter het stuur zitten. "Misschien dat de lijn, met wat meer promotie, wel een succes kan worden." 

Uit de krant