De spelers terug na afloop van het duel. Foto: Bastiaan Miché
Foto's

Victoria promoveert naar eerste klasse

Sport

HILVERSUM - Victoria speelt volgend seizoen in de eerste klasse. De Hilversummers waren zaterdag in een allesbeslissend duel om promotie met 2-0 te sterk voor het thuisspelende Almere.

Beide doelpunten vielen in de tweede helft. Nadat een speler van Almere zijn tweede gele kaart kreeg - en dus van het veld moest - kopte Jim van der Scheer uit een hoekschop op schitterende wijze de 1-0 binnen.

Tekst gaat onder deze foto verder.

Vijf minuten later besliste Rik Langhout het duel door een penalty te benutten. Niet veel later kreeg een tweede Almeerse speler de rode kaart, dit keer voor aanmerkingen op de scheidsrechter. Met elf tegen negen speelde Victoria de wedstrijd rustig uit. Van die rust was na afloop (uiteraard) weinig over. De promotie werd uitbundig gevierd.

Het is het derde jaar op rij dat Victoria promoveert, nadat de Hilversummers de overstap maakten van de zondag naar de zaterdag. Een paar maanden terug nog leek promotie ver weg. Victoria greep ieder keer net naast de periodetitel (die rechtgeeft op het spelen van promotiewedstrijden) en ook het kampioenschap was toen al niet meer haalbaar. Via de achterdeur mochten de Hilversummers alsnog nacompetitie spelen met promotie naar de eerste klasse als resultaat.