Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Opknapbeurt weg richting Tergooi 'hard nodig'

Buurt / wijk

HILVERSUM - Voor sommige automobilisten was het maandag nog zoeken om de goede weg naar Tergooi te vinden. Dinsdag echter was nagenoeg iedereen al gewend aan de opknapbeurt op de Van Riebeeckweg, tussen de Oosterengweg en de ingang van het ziekenhuis. 

"Het gaat hartstikke goed", vertelt toezichthouder Robin Bree van de gemeente Hilversum dinsdagmorgen. "Maandag kregen we nog wel wat boze blikken. Tachtig procent van de automobilisten weet de weg te vinden, maar twintig procent rijdt op navigatie en dan is het even zoeken. Maar vandaag is dat al een stuk minder."

Ook op de stoep blijven ondanks de aanwezigheid van (brom)fietsers gevaarlijke situaties uit, ziet ook een oudere bewoner die een kijkje komt nemen. "Hier lopen gaat prima. Het aanpassen van de weg was ook hard nodig. Ik heb alleen wel mijn dochters uit Amsterdam en Maarssen verteld voorlopig maar thuis te blijven. Ik doe wel even zelf de boodschappen.

De werkzaamheden duren tot medio juli. Aanleiding is dat beide rijbanen van dit deel van de Van Riebeeckweg versleten en aan vervanging toe zijn. Er wordt dus niet gewerkt aan de voetpaden. Deze blijven dan ook gewoon beschikbaar.

Uit de krant