Afbeelding
Foto: Shiva de Winter

Groen licht voor zwembad in Kerkelanden

Bedrijven

HILVERSUM - Zwemschoolhouder Shiva de Winter heeft na een maandenlang durende soap dan toch de gewenste vergunning voor zijn kleinschalige instructiebad aan de Fransiscusweg in Kerkelanden. "Eindelijk. Ik ben heel opgelucht", aldus de ondernemer.

Woensdagmorgen kwam het verlossende woord vanuit het grote, gele raadhuis. Er zijn nog wel een paar voorwaarden waar De Winter aan moet voldoen. Zo zijn de kosten voor het aanpassen van de parkeerplaatsen voor zijn eigen rekening en moeten de huurders in pand nummer 229 voor het einde van dit jaar zijn vertrokken, aldus verantwoordelijk wethouder Floris Voorink. Maar wat betreft alle veiligheidseisen voldoet de aanvraag nu wél aan alle criteria.

Hoewel de vergunning dus nog niet onherroepelijk is en tegenstanders zes weken de tijd krijgen om bezwaar te maken tegen de komst van het zwembad, wil De Winter zo snel mogelijk de bouwklus vervolgen. Hij was - ondanks dat hij nog geen vergunning had - al begonnen met de bouw, waarna de gemeente hem een bouwstop oplegde. Met het verlenen van de vergunning is deze opgeheven. De Winter: "We kunnen weer door."

De komende weken moet de bouw worden afgerond. Het bad is nog leeg en de vloer nog niet betegeld. De Winter verwacht in de derde week van juli zijn zwembad te kunnen openen.

Donderdag meer hierover in de Gooi en Eembode

Uit de krant