Afbeelding
Archieffoto: Bastiaan Miché

Rechtszaak over trampolinepark Clemenskerk in september

Bedrijven

HILVERSUM - Dat de omwonenden rond de Clemenskerk het er niet bij laten zitten, is meer dan bekend. De volgende stap om de komst van trampolinepark Flight 53 te voorkomen, is de gang naar de rechter.

Nu is de datum van die zaak bekend. Vrijdag 21 september staan beide partijen tegenover elkaar in de rechtbank.

Begin februari kondigden meer dan twintig bewoners, die zich verenigd hebben in Buurtactie Clemenskerk, aan dat zij naar de rechter stappen. Een trampolinepark in de al jaren leegstaande kerk aan de Bosdrift 53 vinden zij meer dan onwenselijk.

De leefbaarheid van de wijk staat op het spel. Als de onderneming van Saskia de Wit er daadwerkelijk komt - zij verwacht zelf in juli of augustus open te kunnen, meldde deze krant al eerder - dan vrezen de omwonenden onder meer geluids- en verkeersoverlast.

Enkele weken terug zijn De Wit en haar collega's al gestart met het ombouwen van de kerk. "Dat getuigt van weinig respect voor de bezwaren die in de buurt leven", meldt Buurtactie Clemenskerk in een persbericht.

Daarnaast hekelen de bewoners het handelen van de gemeente, die in hun ogen keer op keer steken heeft laten vallen. Omwonenden hebben het idee dat Hilversum het belang van de ondernemer belangrijker vindt dan dat van de buurt.

Naast gerechtelijke stappen zegt de 'Clemensbuurt' met spanning af te wachten wat wethouder Angelika Pelsink van Buurten en Wijken gaat doen. Zij is immers van Hart voor Hilversum: de partij die zich geprofileerd heeft met bewonersparticipatie. Gaat zij zich daarvoor sterk maken, is de vraag die leeft.

Uit de krant