Voorink: 'Er is ontzettend geprobeerd te helpen.'
Voorink: 'Er is ontzettend geprobeerd te helpen.' Foto: Bastiaan Miché

Voorink: 'Broedende kip moet je niet storen'

Politiek

HILVERSUM - Waarom is de bouwstop voor de bouw van het nieuwe en kleinschalige zwembad van De Winter Sport nog altijd niet opgeheven? En hoe kan de wethouder het kort geding tussen zwemschoolhouder Shiva de Winter en de gemeente Hilversum van komende vrijdag nog voorkomen?

Het waren vragen die bij veel ouders leefden en door SP en ChristenUnie maandag aangekondigd werden in de aanloop richting de commissievergadering van woensdagavond.

Op dat moment was er nog geen vergunning voor de bouw van het nieuwe zwembad in Kerkelanden van De Winter Sport en stond het kort geding tussen De Winter en de gemeente nog gewoon op de agenda. Nu de vergunning er dan toch is, overheerst vooral opluchting bij alle betrokkenen. 

Wethouder Floris Voorink begrijpt de emoties van de voorbije maanden vanuit de politiek, De Winter zelf en ook veel ouders van de zwemschoolleerlingen. Bovendien is het voortraject vanuit de gemeente allesbehalve vlekkeloos verlopen.

Echter, aldus de wethouder, de gemeente is er om alle belangen zorgvuldig tegen elkaar af te wegen. Hij bestrijdt dan ook het ontstane beeld dat de gemeente de gang van zaken onnodig vertraagde of zelfs belemmerde. "Er is ontzettend geprobeerd te helpen", meent Voorink. "De kritiek die ontstond was onplezierig en in zo'n juridisch proces ook niet verstandig. Een broedende kip moet je niet storen."

Voorink vindt de soms harde taal richting hem en zijn ambtenaren dan ook niet terecht en betreurt de 'impulsieve emoties' die (volgens hem ook vanuit de politiek) zijn geuit. "Ik snap de frustratie bij ouders die willen dat hun kind op zwemles kan, maar ik heb hen ook verteld dat ze willen dat hun kind ook veilig kan zwemmen."

Nu De Winter - na een maandenlang durende en zeer emotionele welles-nietes-discussie tussen hem en de gemeente over met name de brandveiligheid binnen het gebouw en de verkeersveiligheid - dan toch zijn vergunning op zak heeft en aan de slag kan, is ook de wethouder happy. "Er ligt nu een goed onderbouwd plan op tafel. Wat ons betreft kan De Winter aan de bak. En ik hoop dat hier tot in lengte van dagen zwemlessen kunnen worden gegeven."

Uit de krant