De FNV Gooi en Vechtstreek is een van de organisatoren van 'Ben ik het waard?'
De FNV Gooi en Vechtstreek is een van de organisatoren van 'Ben ik het waard?' Foto: Club FNV

Op de bres voor behoud minumloon van 'vergeten groep'

Mensen

HILVERSUM - Voor mensen met een arbeidsbeperking is het al een hele kunst om aan een baan te komen. Met de voorgenomen loondispensatie van het kabinet gaat dit nog lastiger worden, is de vrees.

Het gat tussen de wal en het schip groeit. Om deze situatie aan te kaarten vindt donderdag 21 juni in het raadhuis de bijeenkomst 'Wij staan op! Ben ik het waard?' plaats.

Op initiatief van de Hilversumse SP hebben de FNV Gooi en Vechtstreek, het landelijke Wij staan op! en LFB, door en voor mensen met een verstandelijke beperking, de handen ineengeslagen. 'Samen werken aan een inclusieve samenleving waarin iedereen meedoet en waarin mensen met een arbeidshandicap rechtvaardig en gelijkwaardig worden behandeld. Hoe doen we dat?', is het centrale thema van deze sessie, die onder meer bedoeld is voor werkgevers en politici.

"Er mag niet aan het minimumloon getornd worden. Daar hebben we hard voor gevochten en daar zullen we voor blijven vechten", meldt Martin Overbeeke namens de FNV Gooi en Vechtstreek. Tijdens de raadsvergadering van vorige week woensdag diende de SP-fractie twee moties ('Minimumloon geldt voor iedereen' en 'Geen discriminatie door loondispensatie') in die betrekking hebben op de loondispensatieplannen van VVD-staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Beide moties zijn aangehouden omdat de socialisten te horen kregen dat het college een brief naar Den Haag gaat schrijven en omdat zij de resultaten van de bijeenkomst van donderdag wil afwachten.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant