Afbeelding
Foto's: Rotary Club Hilversum

Ponymiddag voor kinderen van nieuwkomers en vluchtelingen

Mensen

HILVERSUM - Op uitnodiging van Rotary Club Hilverum International beleefden bijna 50 kinderen van vluchtelingen en nieuwkomers, wonend in de buurt van Hilversum, afgelopen week een bijzondere middag op Stal De Vlierhof in Hollandsche Rading.

Dankzij de enthousiaste inzet van Marion van Eck, de gastvrije eigenares van De Vlierhof, en haar jeugdige leerlingen, werd dit evenement een groot succes. De kinderen leerden hoe ze een vriend kunnen worden van een pony en hoe deze edele dieren elkaar begroeten.

Daarna mochten ze een pony poetsen en berijden en stond de koets van Sabine van der Kwast en Niek Visscher met een Fries vervolgens klaar om de kinderen bij toerbeurt mee te nemen voor een rit door het bos.

Even later was het speuren geblazen naar hoefijzers die in het bos verstopt waren en kwamen de creatieve talenten aan bod bij het versieren van de ijzers. Verder konden de kinderen prijzen winnen met vissen naar badeendjes, alles onder leiding van leerlingen van de Internationale School in Hilversum. 

Rotary Club Hilversum International wil met dit evenement juist kinderen die relatief nieuw zijn in Nederland op een vrolijke en ontspannen manier kennis laten maken met andere nieuwkomers en Nederlandse kinderen. Het was de vierde keer dat het evenement plaatsvond en het is, vooral door de medewerking van Van Eck en juniorstaf, een jaarlijkse traditie geworden.

Uit de krant