Afbeelding
Foto's: Bastiaan Miché

‘Samen sporten, samen leven’ op 't Jagerspaadje

Buurt & wijk

HILVERSUM - Sportverenigingen HC & FC Victoria en de Hilversumsche Mixed Hockey Club (HMHC) hebben zaterdagmorgen samen met buurtbewoners een convenant ondertekend met daarin afspraken om eventuele overlast rondom 't Jagerspaadje zoveel mogelijk te voorkomen. 

Op zaterdag en zondag is het vaak een komen en gaan van sporters en hun ouders, vandaar het convenant. Hierin staat onder andere dat omwonenden tijdig worden geïnformeerd over evenementen zoals toernooien en extra drukke weekenden.

Bij de ondertekening kregen de bewoners een bloemetje van de twee verengingen, 'waarbinnen sportiviteit en respect centraal staan', aldus voorzitter Jan Willem Jonkman van Victoria. “Dat willen wij ook naar de buren uitstralen, onder het motto ‘Samen sporten, samen leven’.”

Mocht er sprake zijn van overlast, kunnen bewoners bellen met een vast contactpersoon. “Natuurlijk spreken wij ook onze leden aan op het voeren van de juiste verlichting op de fiets, en het netjes parkeren van auto’s”, aldus voorzitter Joris Linders van hockeyclub HMHC. “Onze buren kennen het maatschappelijk belang van sport. En wij kennen het belang van goede buren. Een bloemetje is dan soms op zijn plaats.”

Wethouder Floris Voorink van sport was eveneens van de partij bij de ondertekening. "Sporten doe je samen. Met je team, je vrienden. In sport leer je respect voor elkaar te hebben, en bijvoorbeeld ook voor de scheidsrechter. Daarom is het logisch dat sportclubs ook hechten aan een goede verstandhouding met de buren", vertelt hij. "Wonen naast een sportcomplex levert soms wat overlast qua geluid, verlichting en verkeer op. Dit convenant onderstreept wat mij betreft de sportieve insteek van de clubs en de buren. Daar mogen wij als gemeente heel blij mee zijn.”

Uit de krant