Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Bouw trampolinepark Clemenskerk stilgelegd

Buurt / wijk

HILVERSUM - De bouwwerkzaamheden voor een nieuw trampolinepark in de Hilversumse Clemenskerk zijn stilgelegd. Volgens de gemeente hebben pandeigenaar BOEi en initiatiefnemer Saskia de Wit niet de vereiste omgevingsvergunning. 

Het gaat om de volgende bouwwerkzaamheden: bouwconstructies ten behoeve van speeltoestellen (Trampoline), het bouwen van een houten slurf en de ingrijpende wijziging van de tussenvloer en de looproutes/vluchtroutes. Dat schrijft wethouder Karin Walters in een aangetekende brief aan BOEi. 

De gemeente kwam in actie toen enkele buurtbewoners - fel tegenstander van het trampolinepark, omdat de overlast in de toch al drukke buurt alleen maar toeneemt - alarm sloegen. Initiatiefnemers van het springpark Flight Deck 53 waren namelijk al voorzichtig begonnen met de werkzaamheden. 

Vrijdag legde een inspecteur van het team 'Toezicht' de werkzaamheden mondeling stil. De brief van Walters die maandag volgde, is de bevestiging. BOEI heeft al aangegeven het niet eens te zijn met het stilleggen van de bouwklus, omdat er slechts sprake zou zijn van een wijziging van de inrichting.

Desondanks legt de gemeente BOEi Nationale Maatschappij tot Restaureren & Herbestemmen van Cultureel Erfgoed B.V. een dwangsom op om te voorkomen dat er verder wordt gebouwd. Wanneer de werkzaamheden wel doorgaan, moet BOEi dokken: per overtreding 10.000 euro. Er vindt maximaal één controle per dag plaats. Het maximale bedrag dat Hilversum kan beuren is 100.000 euro. 

"Omdat er zonder vergunning is gebouwd, en het doorgaan van bouwen tot ingrijpende gevolgen kan leiden, vinden wij de spoedeisendheid voor dit besluit aanwezig", aldus Walters. De bouwstop is haar eerste concrete daad als wethouder. Haar partij, Hart voor Hilversum, was altijd al tegen de komst van een trampolinepark in het voor miljoenen opgeknapte gebouw aan de Bosdrift. Als oppositiepartij (voor de verkiezingen) kon de lokale partij echter weinig betekenen in deze zaak. Walters eindigt de brief nog wel met de mededeling: 'Gedurende de stilleging onderzoeken wij of de bouw gelegaliseerd kan worden'.

Uit de krant