Afbeelding
Foto: Marco van Apeldoorn
video

Aftellen naar Scenecs Filmfestival (3)

Cultureel

HILVERSUM - Nog twee dagen en dan is Hilversum een week lang de hoofdstad van de film. Scenecs International Debut Film Festival biedt beginnende filmmakers een podium. Wij tellen af en tonen alvast wat beelden van enkele pareltjes die te zien zijn.

In totaal zijn er 79 films te zien gemaakt door startende filmmakers uit 76 landen. Vue Hilversum, Filmtheater Hilversum en Bibliotheek Hilversum zijn de locaties waar belangstellenden naartoe kunnen om een film te kijken. 

'Get Riel' van de Britse regisseurs Will Barnard en Moira Rowan gaat over de 82-jarige Elsa Perez die opgroeit in groeide op in Kaapstad in Zuid- Afrika. Vanwege haar huidskleur was ze niet in staat om zich te ontwikkelen tot de danser, geograaf en leraar die ze zo graag wilde zijn. Nadat ze opnieuw settelde in het Verenigd Koninkrijk was ze eindelijk in staat om haar dromen waar te maken.

De film is dinsdag 26 juni te zien in Bibliotheek Hilversum om 13.00 uur. Meer informatoe over het festival is te vinden op www.scenecs.com.

Hieronder de trailer van 'Get Riel': 

Get Riel Cinema Trailer from Platypus Productions on Vimeo.

Uit de krant