Afbeelding
Foto: Marco van Apeldoorn
video

Aftellen naar Scenecs Filmfestival (5)

Cultureel

HILVERSUM - Je hebt nog een paar uur de tijd als je bij de opening wilt zijn van het Scenecs International Debut Film Festival. De officiële openingsceremonie is om 20.00 uur in Vue Hilversum. Wij komen nog snel met een laatste aanrader.

In totaal zijn er 79 films te zien gemaakt door startende filmmakers uit 76 landen. Vue Hilversum, Filmtheater Hilversum en Bibliotheek Hilversum zijn de locaties waar belangstellenden naartoe kunnen om een film te kijken. 

Videoblogger
Onze laatste tip voordat het festival begint is #Will. Dit is een film (genre fictie) van de Zweedse regisseur Per Sundström. "William is een 15-jarige videoblogger. Hij heeft, zoals veel video-bloggers, dagelijks te maken met online pesters, intimidatie en soms zelfs bedreigingen. Hij probeert terug te vechten, maar helaas zonder de steun van zijn vrienden. Wanneer hij een video op mag nemen in de verlaten schoolzaal, beginnen zich vreemde gebeurtenissen voor te doen", is de omschrijving.

Te zien?
Deze is te zien op maandag 25 juni om 19.00 uur in zaal 6 van Vue Hilversum. Twee dagen later draait de film opnieuw om 19.00 uur in de bios aan het Langgewenst maar dan in zaal 7.

Meer informatie over het festival, de films en het eindgala is te vinden op www.scenecs.com.

Hieronder de trailer van #Will

#will - Teaser from Per Sundström on Vimeo.

Uit de krant