Wethouder Wimar Jaeger en festivaldirecteur Arya Tariverdi legden vorig jaar het laatste stukje van de rode loper.
Wethouder Wimar Jaeger en festivaldirecteur Arya Tariverdi legden vorig jaar het laatste stukje van de rode loper. Foto: Jan Bertelink
update

Scenecs legt rode loper neer van 1.580 meter

Cultureel

HILVERSUM - De rode loper van 470 meter die vorig jaar door het centrum lag is er niks bij. Dit keer legt Scenecs een rood tapijt neer van 1.508 meter. Deze loper verbindt de drie locaties van het filmfestival, dat vrijdag begint.

De in Hilversum gevestigde organisatie beweert zelfs dat dit de langste rode loper van een filmfestival wereldwijd is. "Scenecs is niet zomaar een filmfestival. het is een beleving", aldus festivaldirecteur Arya Tariverdi, die met deze publiciteitsstunt veel publiek hoopt te trekken naar Vue Hilversum, Filmtheater Hilversum en Bibliotheek Hilversum.

Langer
Donderdag is het lange tapijt neergelegd in Hilversum. In eerste instantie dacht de organisatie dat de loper 1.400 meter lang zou zijn, maar na meting blijkt het rode tapijt bijna 200 meter lang te zijn dan gedacht.

Veel bekijks
Vorig jaar trok de rode loper, tussen het filmtheater aan de Herenstraat en de bioscoop aan het Langgewenst, trok veel bekijks. Ook nu weer hoopt Scenecs dat bezoekers van het centrum tussen vrijdag 22 en vrijdag 29 juni een rode lopermoment creëren door bijvoorbeeld op de foto te gaan.

Horeca
"Ook doet een aantal horecagelegenheden die aan de rode loper liggen iets speciaals voor festivalbezoekers", merkt de organisatie nog op.

Gala
Het Scenecs International Debut Film Festival begint vrijdag 22 juni en duurt tot en met vrijdag 29 juni. Bijna tachtig films uit 76 verschillende landen komen aan bod. Het festival wordt afgesloten met een gala in Studio 21, dat gepresenteerd wordt door Jeroen Post. 

Uit de krant