Afbeelding

Cel geëist voor seksueel misbruik en bedreiging

Politiek

HILVERSUM - Slechts twaalf jaar was het meisje toen de nu 25-jarige Hilversummer haar vorig jaar februari verkrachtte. Zijn verhaal dat hij dacht dat ze 16 was, is volgens de officier van justitie totale onzin. "Dit jonge meisje heeft een ervaring gehad die zij niet had mogen hebben".

De officier eiste woensdagochtend vier jaar celstraf waarvan een jaar voorwaardelijk met een proeftijd van vijf jaar voor seksueel misbruik, bedreiging, belaging en het in bezit hebben van kinderporno.

Hectisch
In een hectische rechtszaak waarin de verdediging en de officier van justitie regelmatig met elkaar in de clinch lagen over de interpretatie van het dossier, probeerde de rechtbank een beeld te krijgen van wat er vorig jaar 5 februari is gebeurd tussen de verdachte en het 12-jarige slachtoffer. Volgens de officier van justitie verkrachtte de Hilversummer het meisje, volgens de verdachte zuigt het slachtoffer alles uit haar duim.

Uit het dossier dat de rechtbank voorhoudt, wordt duidelijk dat de Hilversummer het meisje via social media leerde kennen. Onder een schuilnaam zocht hij contact met haar. Na wat over en weer geapp, maakte hij uiteindelijk op 5 februari vorig jaar een afspraak met het meisje.

Hij pikte haar met de auto van zijn vader op in de Gijsbrecht van Amstelstraat in Hilversum. Toen het meisje instapte, gingen ze een eindje rijden en dronken zij samen alcohol. Daarna zou de man volgens het verhaal van het meisje, haar hebben verkracht.

Toen de verdachte ter ore was gekomen dat het slachtoffer aangifte zou doen, begon hij het meisje en haar moeder te bedreigen. De politie hield de man twee maanden later aan.

De verdachte ontkent alle beschuldigingen. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Uit de krant