Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Versnipperd beeld parkeerenquête Seinhorst

Buurt / wijk

HILVERSUM - Wat gaat er nu gebeuren met het betaald parkeren rond Seinhorst? De gemeente blijft het antwoord nog even schuldig. De respons op de verspreide enquête is zo versnipperd dat ze in het raadhuis meer tijd nodig hebben.

Eind april heeft de gemeente naar 171 adressen een enquête gestuurd met de vraag of de bewoners voor of tegen invoering zijn van betaald parkeren rond het winkelcentrum. Uit de respons komt geen duidelijke voorkeur, zo blijkt uit een brief van de gemeente die is verstuurd naar de bewoners van de Seinstraat. “De uitslag laat een versnipperd beeld zien qua voor- en tegenstanders. Hierdoor is het lastig aan te geven om te kijken wat nu de meest logische grenzen zijn van het gebied dat eventueel aan het betaalde gebied wordt toegevoegd.”

Bewoners, die overigens zelf een blauwe zone willen, maar die optie kwam niet voor in de vragenlijst, zeggen veel parkeeroverlast te ervaren. Dat komt doordat het betaaldparkerengebied is uitgebreid tot aan de Jan van der Heijdenstraat.

Ook door de komst van het hoofdkantoor van woningcorporatie de Alliantie zijn de parkeerproblemen toegenomen. Daarom klopten de inwoners aan bij de gemeente om met elkaar te kijken naar een geschikte oplossing. Het juiste antwoord is nog niet te geven.

De gemeente overweegt een proef met betaald parkeren in te voeren, maar dat gaat zeker dit jaar niet meer gebeuren. Dat heeft te maken met de aanschaf van parkeerautomaten. Die procedure neemt minstens vier maanden in beslag.

Uit de krant