De acht muzikanten van dinsdag.
De acht muzikanten van dinsdag. Foto: Arjaan Hamel Fotografie

Burgerzaal raadhuis Hilversum vol strijkers en blazers

Cultureel

HILVERSUM - De Burgerzaal in het Hilversumse raadhuis is komende dinsdag voor de laatste keer dit seizoen het decor van een Raadhuisconcert. Het podium staat vol met strijkers en blazers.

Zij spelen het Groot Septet voor houtblazers, hoorn en strijkers van de Zweedse componist Franz Berwald. Hij wordt in Zweden beschouwd als de belangrijkste componist van de negentiende eeuw.

Zijn septet uit 1828 vormt een mooie combinatie met het enige octet dat Franz Schubert heeft gecomponeerd. Schubert kreeg tijdens zijn korte leven veel waardering van pers en publiek. Hij voltooide zijn Octet in F gr.t. D 803 op 1 maart 1824, het werd voor het eerst in 1827 uitgevoerd en pas 26 jaar later gedrukt.

Met de rijkdom aan kleur en thema's hebben beide kamermuziekwerken - die op 26 juni op het programma staan - bijna symfonische proporties. Op het podium staan Arjan Woudenberg (klarinet), Birgit Strahl (fagot), Laurens Otto (hoorn), Nadia Wijzenbeek (viool), Dana Mihailescu (viool), Francien Schatborn (altviool), Charles Watt (cello) en Wilmar de Visser (contrabas).

De Stichting Raadhuisconcerten Hilversum organiseert sinds 1994 concerten in de Burgerzaal van het beroemdste monument van architect Dudok. Al 24 jaar is de programmering van de zes kamermuziekconcerten per seizoen verrassend en vernieuwend.

Kijk voor meer informatie en kaarten op www.raadhuisconcerten.nl.

Uit de krant