Het voltallige college van B&W.
Het voltallige college van B&W. Foto: Bastiaan Miché

Groot college moet geen mini-gemeenteraad worden

Politiek

HILVERSUM - Zorgen bij minister Ollongren over het toegenomen aantal wethouders in Nederland, zoals in Hilversum. Met meer wethouders en partijen vertegenwoordigt bestaat de kans dat er binnen het college meer politiek bedreven wordt. "Het moet niet een mini-gemeenteraadje worden", aldus burgemeester Pieter Broertjes.

In 'Het Gesprek Met' De Gooi en Eembode (gefaciliteerd door GooiTV) zegt de burgemeester met een knipoog dat het voor hem hard werken is in het college met zeven wethouders. De sfeer is goed, de ambities zijn er en onderling gunnen de bestuurders elkaar het nodige. 

Maar er ligt wel degelijk gevaar op de loer met zo'n grote club. "We moeten er met elkaar op letten dat het niet een mini-gemeenteraadje wordt. Dat is ook mijn taak", meldt Broertjes.

De burgemeester vervolgt: "Ze zijn wethouder namens Hilversum, dus we zijn allemaal verantwoordelijk voor het geheel. Maar het kan best zijn dat er wat meer politiek doorheen sijpelt, ja. Daar moeten we wel alert op zijn. Dat we dat niet teveel doen. Daar had het vorige college niet zo’n last van. En dit college is daarvoor nog te kort in bedrijf. Maar we moeten niet gaan vertragen en alles 23 keer doen", geeft hij aan.

Uit de krant