Afbeelding
Foto's: Bastiaan Miché
Foto's

125-jarig Victoria heeft 'eigen' bier

Sport

HILVERSUM - Victoria bestaat 125 jaar. Tijd voor een feestje dus, met een wel heel bijzonder biertje. Speciaal voor het jubileum heeft de Gooische Bierbrouwerij '1893' gebouwen, een echt Football Ale. "Een bier met karakter", volgens voorzitter Jan Willem Jonkman.

Vrijdagavond ontkurkte wethouder Floris Voorink het eerste jubileumbiertje bij  MOUT. 

De Hilversumse verenging, ook bekend als 'The Good Old', is al 125 jaar verenigd onder haar motto: Houdt Steeds Tezamen. Onder dat motto zijn de sportieve prestaties uiteraard belangrijk, en volgt daarna vaak (bij de senioren) het samen ontspannen genieten van een biertje in het clubhuis. "Ik geloof dat we met dit bier de sfeer van Victoria goed hebben kunnen weergeven. Een biertje met karakter en een frisse afdronk. 100 procent Victoria", vertelt bestuurslid Gaston Merckelbagh.

Een proefavond met 12 Victorianen bood brouwmeester Gijs Troost de juiste inspiratie om een Football Ale voor Victoria te brouwen. Het resultaat zit in een unieke blauwe fles waarop in grote witte letters het jaar van oprichting is aangegeven. Het hele bestuur hielp mee met afvullen en toastte na afloop samen met de brouwer alvast op de 125e verjaardag.

De viering van het 125-jarig jubileum start op donderdag 4 oktober met de uitreiking van het Victoria Lustrumboek aan burgemeester Pieter Broertjes. Op 6 oktober zijn er toernooien en spelactiviteiten voor jong en oud, alsmede een reünie voor oud-leden. Het hoogtepunt is een jubileumwedstrijd tussen de legends van Victoria 1 en Vitesse, met een aansluitend een groots feest waarop natuurlijk ook het Jubileumbier zal worden geschonken.

'1893' is verkrijgbaar in het paviljoen van Victoria en bij MOUT.
 

Uit de krant