Hilversum Hurricanes.
Hilversum Hurricanes. Foto: Hilversum Hurrcianes

American Football: Hilversum in finale Nederlands kampioenschap

Sport

HILVERSUM - Het American Footballteam van Hilversum Hurricanes heeft zich na dertien jaar weer eens geplaatst voor de finale om de Nederlandse titel, de zogenaamde Tulipbowl.

Op eigen veld was Hilversum zaterdagavond in de halve finale te sterk voor Arnhem Falcons: 27-14. De wedstrijd zou eigenlijk zondagmiddag plaatsvinden, maar de American Football Bond Nederland verschoof het duel naar zaterdagavond vanwege een tekort aan scheidsrechters op zondag.

Tegen Arnhem kwamen de Hilversummers pas in het tweede kwart op gang. Na een 0-7 achterstand kwam de thuisploeg via scores van Maurice Tielen en Dennis de Wit op een 14-7 voorsprong. Bij rust was de stand 20-14. Na rust wist Hilversum nog een keer een touchdown te scoren wat de eindstand bracht op 27-14.

Op zondag 8 juli om 16.00 staan de Hilversummers in de Tulipbowl tegen de winnaar van de andere halve finale tussen Lelystad en Leiden. De finale vindt plaats in Amsterdam.

De laatste keer dat Hilversum in de finale van het Nederlands kampioenschap stond was in 2005. In 2001 was de ploeg voor het laatste Nederlands kampioen.