Gaat de locatie aan de Korte Noorderweg nu echt dicht?
Gaat de locatie aan de Korte Noorderweg nu echt dicht? Archieffoto: Bastiaan Miché

Opnieuw dreigende sluiting van WESPP

Zorg

HILVERSUM - GGz Centraal stopt per 1 januari 2019 met het werkervarings- en scholingsproject voor (ex-)psychiatrische patiënten (WESPP). Directeur Eric de Vos van GGz Centraal Gooi en Vechtstreek geeft duidelijk aan dat het openhouden geen haalbare kaart meer is gezien de financiering van de zorginstantie.

"Het aanbod van WESPP past niet meer binnen de formele eisen die gelden rond de huidige specialistische geestelijke gezondheidszorg die ook aan de GGz opgelegd worden", is te lezen in de woensdag verspreide brief aan de deelnemers van WESPP. "

Eén locatie
Daarnaast is tussen de partners van het Herstelnetwerk in onze regio afgesproken de activiteiten zo veel mogelijk binnen bestaande locaties van andere organisaties bijvoorbeeld Versa Welzijn aan te bieden. Aanbod, zoals bij het WESPP, vanuit één centrale locatie aan te bieden wordt hierbij losgelaten", luidt zijn vervolg.

Laagdrempelig
In de komende periode staat alles in het teken van een goede overgang. GGz Centraal zegt ervoor te zorgen dat de huidige activiteiten in de Gooi en Vechtstreek worden overgedragen. "Samen met andere instellingen, waaronder de gemeente en Versa Welzijn, bekijken wij hoe wij de activiteiten op verschillende locaties in de regio laagdrempelig kunnen aanbieden", meldt de directeur.

Categorie
De mededeling van een dreigende sluiting valt in de categorie: waar heb ik dat eerder gehoord? In oktober 2015 kwam GGz Centraal al met de mededeling dat zij het toenmalige DAC WESPP aan de Korte Noorderweg 22 wilde gaan sluiten. Ook toen was de financiering van de gemeenten het probleem.

Structuur
Dat zorgde toen voor veel onrust bij de kwetsbare deelnemersgroep die juist gebaat is bij structuur en zingeving. Inmiddels is het dagcentrum (DAC) verdwenen, maar kunnen de mensen uit de regio nog altijd terecht bij WESPP op de Hilversumse locatie, omdat Versa Welzijn halverwege 2016 de nieuwe aanbieder werd.

Toekomst
De deelnemers krijgen een uitnodiging voor een gesprek met een onafhankelijk cliëntenondersteuner van MEE. Onderwerp zijn dan de activiteiten en de wensen voor de toekomst.

Uit de krant