Tim Wernsen (midden) toont de mogelijkheden binnen de nieuwe praktijk.
Tim Wernsen (midden) toont de mogelijkheden binnen de nieuwe praktijk. Foto: Bastiaan Miché
Advertorial

FysioHolland in de Meent van bunker naar frisse en toegankelijke ruimte

Bedrijven

HILVERSUM - Van een ondergrondse, voor mensen in een rolstoel lastig te bereiken bunker naar een frisse, ruime en vooral veel meer toegankelijke ruimte. En dat hooguit vijftig meter verderop. Directeur Tim Wernsen van FysioHolland STTC is dolblij met het nieuwe onderkomen van de vestiging in de Hilversumse Meent. Vrijdag was de feestelijke opening.

FysioHolland is al sinds 2009 gevestigd in de Hilversumse Meent, in een kelder van de huisartsenpraktijk pal naast het winkelcentrum. Samen met partner Optisport waren directeur Tim Wernsen en zijn collega's echter al enkele jaren op zoek naar een nieuw onderkomen. Die werd uiteindelijk enkele meters verderop gevonden: de oude volleybal- en badmintonruimte in de sporthal.

Deze ruime, maar toch ook wat kale ruimte is inmiddels omgebouwd tot een frisse, overzichtelijke en vooral ook zeer toegankelijke praktijklocatie. Vrijdag was de feestelijke opening van de nieuwe praktijk. Ook wethouder Karin Walters was daarbij aanwezig, net als bewoners, huisartsen en buurtsportcoaches. De ruimte telt vier ruime en even grote behandelruimtes, een ballenhok en een trainingsruimte. Daarbij is de eettafel een prettige ontvangstplek.

"De plek waar we eerst zaten was in het begin prima, maar na een paar jaar wilden we toch iets groters", zegt Wernsen. "Vooral de trappen bij de oude plek leidden tot weerstand. De zoektocht naar een nieuwe plek was best lastig in deze wijk, duurde ook wel twee tot drie jaar, maar uiteindelijk kwam deze locatie naar boven. Het is ook belangrijk dat we in de Hilversumse Meent kunnen blijven. We werken toch wijkgericht. En fysiotherapie is voor mensen net als boodschappen doen. We zitten ook in Bussum, waar we op de Eslaan binnenkort een nieuwe locatie openen, en op de Vaartweg in Hilversum, maar je wilt toch zo dicht mogelijk bij de mensen thuis zitten. En we hebben hier ook een heel goede samenwerking met de huisartsen."

De 39-jarige Wernsen begon tien jaar terug in Bussum met STTC Fysiotherapie. Vorig jaar bundelde de fysiotherapeut en manueel therapeut de krachten met FysioHolland. Daardoor telt de praktijk inmiddels 25 locaties in 't Gooi. Wernsen is directeur van het cluster Midden-Nederland (Flevoland, Amersfoort, Apeldoorn, Zwolle) en vooral druk doende met netwerken.

Hoewel hij dus sinds drie jaar geen mensen meer handelt, blijft de fysiotherapie hem uiteraard boeien. Het beter maken van de mensen en bezig zijn met gezondheid blijft interessant. "En er verandert, zowel als het gaat om de zorgverzekeraars als bij de mensen zelf, behoorlijk veel. Je ziet dat mensen steeds meer van hun lichaam verlangen."

Uit de krant