Afbeelding
Foto's: Bastiaan Miché

Bijzondere nieuwe toplaag op tennisbanen De Gooische Vallei

Sport

HILVERSUM - Het ziet eruit als gravel, maar het is toch echt kunstgras. Tennisvereniging De Gooische Vallei heeft de toplaag van vier voorheen kunstgrasbanen vervangen voor zogenaamd Advantage RedCourt: ook kunstgras maar dan met rood zand.

De vier banen - nummers 5 tot en met 8 - waren aan vervanging toe. Veel leden vonden echter dat er iets anders moest komen voor het traditionele kunstgras. Na een onderzoekje door de banencommissie van de Hilversumse verenging kwam Advantage RedCourt als winnaar uit de bus. Groot voordeel daarvan is dat de bal beter stuitert, vertelt voorzitter Annemieke Schuitemaker. "Het is wel iets duurder, de aanleg kostte ruim 80.000 euro, maar het speelt wel lekkerder."

Zaterdag was de feestelijke opening van de vernieuwde banen. Ook wethouder Floris Voorink van sport was bij dat feestje van de partij. Het oudste lid Lex Hoogendoorn (90) en jongste lid Lyse mochten als eerste de baan op.

Bijkomend voordeel is dat de banen het hele jaar door, ook in de winter dus, bespeelbaar zijn. Dat geldt overigens ook voor de banen 1 tot en met 4. Maar mochten de nieuwe banen bevallen, bestaat de kans dat ook banen 1 tot en met 4 de nieuwe toplaag krijgen. 

Uit de krant