Afbeelding
Foto: Door Jelsma.

Bouw trampolinepark kan worden hervat

Buurt / wijk

HILVERSUM - Onderneemster Saskia de Wit van Flight Deck 53 kan de werkzaamheden voor haar trampolinepark in de Clemenskerk weer hervatten. De door de gemeente opgelegde bouwstop is deels opgeheven.

Dat schrijft wethouder Karin Walters (vergunning en handhaving) aan de gemeenteraad. Twee weken terug werden de bouwwerkzaamheden voor het veelbesproken springpark in het gebouw aan de Hilversumse Bosdrift stilgelelgd, omdat de initiatiefnemers niet over de benodigde vergunningen zouden beschikken. 

Sindsdien is er, aldus Walters, zorgvuldig onderzoek gedaan door de gemeente en heeft de ondernemer twee nieuwe vergunningsaanvragen ingediend. Vrijdag volgde een gesprek tussen De Wit en Waklters waarbij die laatste meedeelde dat één van de twee aanvragen is goedgekeurd. Daardoor kan De Wit op korte termijn een deel van de werkzaamheden voor het trampolinepark kan hervatten.

De tweede aanvraag gaat over wijzigingen ten opzichte van de verleende vergunning in delen van het pand met hoge monumentale waarden, aldus Walters in de brief. "In een bijeenkomst met de aanvragers en ondernemer heb ik afgesproken dat dit vergunningtraject voor deze delen nodig is en dat de ondernemer bij de tweede vergunningaanvraag omwonenden betrekt. Ik heb met de ondernemer afgesproken dat een bouwwerk dat al was geplaatst, maar onder het vergunningtraject valt, binnen twee weken wordt verwijderd. 

De Stichting Vrienden van de Clemenskerk en buurtbewoner Wim Beerbaum, fel tegen de komst van het trampolinepark in het voor miljoenen gerestaureerde gebouw, zijn hierover geïnformeerd, besluit Walters.

De Wit is ondertussen dolblij dat ze de werkzaamheden voor het trampolinepark kan hervatten. "Dit is super. Zonder deze vergunning had niet verder kunnen bouwen en was er een vertraging geweest van negen tot tien maanden. En dan heb ik het nog niet over de financiële schade."

Bij de bouw van het trampolinepark is De Wit namelijk afhankelijk van leveranciers. Zonder vergunning komen ze niet en gaan er vanwege een bepaald schema maanden overheen voordat ze weer een gaatje hebben. De opening van de nieuwe ruimte is door al het gedoe echter wel pas na de zomer. Eerder was deze nog uiterlijk begin augustus gepland. 

Uit de krant