Afbeelding
Foto's: Bastiaan Miché

Natuurbrand Hoorneboegse heide snel geblust

Politie

HILVERSUM - Er heeft dinsdag op de Hoorneboegse heiden even een natuurbrand gewoed. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat er een stuk natuur ter grootte van een voetbalveld verloren ging. 

De brand begon even na drie uur vanmiddag door nog onbekende reden. Het vuur greep vanwege de droogte en de wind razendsnel om zich heen. De brandweer stond snel met vier bluswagens ter plaatse. Een woordvoerder van de brandweer stelt dat de wagens hun hele watertank hebben leeggespoten om de brand te blussen. 

Fase 2
De brandweer reageert extra alert op natuurbranden momenteel. Vanwege de droogte geldt 'fase 2', de hoogste alertheidsfase van de brandweer als het gaat om natuurbranden. 

Het is niet de eerste natuurbrand in Hilversum en omgeving deze week. Maandag was er een brand 'ter grootte van een voetbalveld', zoals de brandweer meldde, in het Corversbos. Daarbij zijn drie Hilversummers van 19 jaar (met vuurwerk op zak) aangehouden. Zij waren zelf ook erg geschrokken van de brand, zei een politiewoordvoerder na afloop.

Verder was er zondag nog een 'bosbrand' aan de Weg op de Egelshoek, maar deze ging vanzelf weer uit. Een brand vrijdag bij de Weg over Anna's Hoeve viel achteraf gelukkig mee.

Onhandige actie
Overigens was er zaterdag ook nog een brand na een 'onhandige actie' in de Rembrandtlaan. Iemand dumpte na het bbq-en zijn hete kooltjes in een plastic container. Het advies van de brandweer: "Kolen gloeien echt nog heel lang door, twijfel hier niet aan! Laat de bbq minstens 24 uur staan om af te koelen!"

Uit de krant