Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Tip voor vandaag: Place du Terte in Kortenhoef

Cultureel

KORTENHOEF - Voor alweer de negende keer verandert Kortenhoef vandaag voor een dag in Parijs met het kunstevenement Place du Terte: van 11.00 tot 17.00 uur aan de Kortenhoefsedijk. 

Schilderijen, beelden, keramiek, sieraden, kleding (met kunstzinnige toets) wijn en eten is in 34 kramen en stands te bekijken en te proeven. De hele dag zijn optredens door verschillende muzikanten. Van chansons tot jazz is er te beluisteren.

Een groot kunstwerk waar geluiden uitkomen drijft in het water. Videokunst in het atelier zal het thema van het water benadrukken.

Verder zijn er verschillende optredens met koren, musicalsterren en de crazy piano's. Cees Pameijer gaat als een ware Parijzenaar over het terrein met zijn accordeon en speelt originele musette-muziek. Om 14.30 uur geeft de kunstenares Ingrid Jansen live een schilderperformance op muziek van de Crazy Piano's en van 15.00 tot 16.15 uur zijn er grote muzikale verrassingen te verwachten onder leiding van Cees Pameijer en Otto Kruijsdijk.

In het atelier zijn er op 12.00 uur en 15.00 uur optredens te zien van de kleinkunst kunstenaars Paul Hanzen en Alfons Steenman. De vooraankondiging doen zij op 'Parade' achtige wijze.

Om 16.45 uur wordt er spectaculair afgesloten met de slagwerkgroep van B.M.O.L. onder leiding van de percussionist Angelo van den Burg (www.burgbuitink.com)

Uit de krant