Marjon Heijnen (links) tijdens de verkiezingsavond in maart.
Marjon Heijnen (links) tijdens de verkiezingsavond in maart. Foto: Bastiaan Miché

Na zomer pas nieuw bestuur voor Hart voor Hilversum

Politiek

HILVERSUM - Hart voor Hilversum moet het zeker nog tot na het reces stellen zonder bestuur. Pas na de zomer plant de partij een algemene ledenvergadering in waar de leden een nieuw bestuur kiest. Dat maakt de lokale partij bekend op de eigen Facebookpagina.

De partij, die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van maart de meeste stemmen kreeg, heeft een compleet nieuw bestuur nodig. Hart voor Hilversum zoekt een voorzitter, secretaris, penningmeester en twee algemene bestuursleden. Momenteel zijn alle functies vacant, al is het oude bestuur nog wel bezig met het afronden van hun werkzaamheden.

Op woensdag 23 mei maakte Marjon Heijnen als voorzitter van het oude bestuur bekend dat de bestuurders hun werk neerlegden. Net zoals een aantal leden kon ook het bestuur zich niet vinden in de totstandkoming van de nieuwe coalitie waar 'Hart,' samen met D66, VVD en GroenLinks, deel van uitmaakt.

Volgens de opgestapte bestuurders hebben hun onderhandelaars met 'tomeloze ambitie' Karin Walters en Henk Blok, Hart voor Hilversum verkwanseld tijdens de onderhandelingen. Verkiezingsbeloften zijn naar hun mening verbroken in het opgestelde coalitieakkoord, zoals het anti-Gooistadstandpunt van de partij en samenwerking met D66.

Uit de krant