SP-fractievoorzitter Bianca Verweij.
SP-fractievoorzitter Bianca Verweij. Foto: Bastiaan Miché

Verstrekken voorzieningen WMO van 'beschamend niveau'

Zorg

HILVERSUM - De conclusies van de Rekenkamer Hilversum laten al weinig te wensen over als het gaat om de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), maar daar doet SP-fractievoorzitter Bianca Verweij nog een schepje bovenop. Zij vindt het beschamend wat Hilversum presteert op het gebied van het verstrekken van deze voorzieningen aan de inwoners.

Er gaat te veel geld naar het maken van plannetjes in plaats van naar de werkvloer. Het is pronken met convenanten, terwijl de aandacht hard nodig is op de werkvloer. Dat is de conclusie van Verweij. Aanleiding van haar stelligheid zijn de bevindingen van de Rekenkamer Hilversum. Begin deze week heeft dit onafhankelijke orgaan haar conclusies en aanbevelingen gepresenteerd in 'WMO in Hilversum: punt van zorg?'.

Drie jaar na de decentralisatie is de rekenkamer benieuwd hoe het zit met de uitvoering van de WMO in Hilversum. Dat is het startpunt geweest om dieper op deze materie in te duiken met als vragen hoe Hilversum op dit zorggebied presteert ten opzichte van gemeenten van vergelijkbare schaal en welke ervaringen inwoners hebben met de uitvoering. Aan de uitkomsten te zien is er nog behoorlijk wat ruimte voor verbetering.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant