Harro Zanting bij de opening in 2017 met wethouder Nicolien van Vroonhoven (links) en gedeputeerde Joke Geldhof.
Harro Zanting bij de opening in 2017 met wethouder Nicolien van Vroonhoven (links) en gedeputeerde Joke Geldhof. Foto: Dudok Wonen

Dudok Wonen vindt vernieuwingen bij In Between Places nodig

Algemeen

HILVERSUM - 'In Between Places' gaat door. Voor Dudok Wonen is het een leerzaam traject geweest, waardoor de woningcorporatie wel wat zaken gaat wijzigen. Zo wil zij de 22 appartementen aan de Brinkweg geven aan huurders die na een jaar een goede kans hebben op andere woonruimte. Daarmee moeten dreigende huisuitzettingen, zoals eerder dit jaar, voorkomen worden.

Dat schrijft directeur-bestuurder Harro Zanting in zijn blog over de evaluatiue die er is geweest van het woonconcept. Naast een betere selectie zegt hij eveneens een andere aanpak te willen van de verhuur. De eerste lichting tijdelijke bewoners kreeg zo goed als tegelijkertijd de huissleutels. In maart en april 2017 namen zij voor een jaar hun intrek in het nieuwbouwpand in het centrum. Zanting pleit voor een betere spreiding, zodat niet alle huurcontracten op hetzelfde moment aflopen.

Urgent
In Between Places is een nieuwe woonvorm. Het biedt mensen die geen urgentieregeling kunnen krijgen, maar wel in een urgente situatie zitten soelaas voor twaalf maanden. In hun huis kunnen ze hun zaken op orde krijgen, tot rust komen en van daaruit gaan kijken naar andere woonruimte.

Onrust
Bij dat laatste ging het mis. Dertien van de tweeëntwintig huurders hadden kort voordat het huurcontract afliep niets anders gevonden. Dat leidde tot paniek, bijna-huisuitzettingen en politieke onrust.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant