Afbeelding
Advertentie

Maak kennis met Trespa®

Bedrijven

Dit Nederlandse merk heeft inmiddels de wereld veroverd en niet zonder reden. Het bedrijf maakt namelijk hoge kwaliteit High Pressure Laminate platen (kortweg: HPL) in vele prachtige varianten. De platen kunnen voor vele doeleinden in de bouw worden gebruikt en natuurlijk worden ze geheel op maat bij u afgeleverd als u bestelt bij Kunststofplatenshop.nl. Onder meer door de vele innovaties en het enorm ruime assortiment heeft het bedrijf enorm kunnen groeien sinds de start, nu ruim 55 jaar geleden.

Eigenschappen van Trespa®
Aan de basis van de HPL-platen van dit oersterke merk ligt een stevige kern, die omhuld wordt door kunsthars. De platen zijn zo ongekend krachtig en zullen beslist niet verbuigen. De buitenlaag is vrijwel onverwoestbaar en tevens goed bestand tegen krassen en UV-straling. Montage kan zowel door verlijming als door vastschroeven. Door hun waterbestendigheid zijn de platen ook zeer geschikt voor vochtige ruimtes als het sanitair en de keuken.

Geschiedenis
De wieg van het bedrijf staat in Weert, waar in 1960 werd begonnen met het maken van HPL-platen. De variant Trespa® ontstond in 1963 en is sindsdien niet meer weg te denken uit de bouwwereld. Al vanaf de introductie was deze variant van de HPL-plaat ongekend succesvol en nog altijd wordt hij graag gebruikt bij het afwerken van allerlei soorten ruimtes in huis.

Verschil met andere HPL-platen
Trespa®-platen lijken sterk op andere varianten van de HPL-plaat, met het verschil dat de standaard platen in veel minder dessins en varianten verkrijgbaar zijn dan de platen van de marktleider. De afwerking is net wat verfijnder bij de Trespa®-platen en ook is de buitenlaag sterker.

Multi-inzetbaar
HPL-platen zijn ontstaan als antwoord op houten bouwmaterialen en hebben als groot voordeel dat ze onderhoudsvrij zijn. Bovendien kunnen ze door hun prachtige eigenschappen zowel binnen als buiten worden gebruikt. In panden waar een goede hygiëne een grote rol speelt, zoals ziekenhuizen en professionele keukens, komen de HPL-platen enorm goed van pas.

Productieproces van Trespa®-platen
De kern van de platen bestaat uit een mix van samengeperste houtvezels en kraftpapier en fenolhars. De buitenlagen van decorpapier of decorfolie komen hier bovenop. Vervolgens wordt er melaminehars op aangebracht, waarna het geheel nogmaals wordt samengeperst. Het precieze productieproces is per fabrikant verschillend en heeft invloed op de uiteindelijk look en prijs van de HPL-platen.

Uit de krant