Er wordt gekeken naar een nieuw wijkcentrum in de Riebeeck Galerij in combinatie met het Huis van de Buurt.
Er wordt gekeken naar een nieuw wijkcentrum in de Riebeeck Galerij in combinatie met het Huis van de Buurt. Foto: Bastiaan Miché

Riebeeck zoekt nieuw wijkcentrum

Buurt / wijk

HILVERSUM - De gemeente en Versa Welzijn moeten hard op zoek naar een nieuwe plek voor een wijkcentrum in het Riebeeckkwartier. Het buurthuis, dat momenteel nog gevestigd is in het verpleeghuis aan de Riebeeckweg, moet op 31 december de deuren sluiten.

Een geschikt alternatief hebben beide partijen nog niet gevonden, nu de huur door eigenaar Inovum per 1 januari 2019 is opgezegd. Wel bestaat er een duidelijke wens om het nieuwe wijkcentrum te combineren met het Huis van de Buurt in winkelcentrum De Riebeeck Galerij. Deze centrale plek in de wijk, waar meerdere organisaties een wekelijks spreekuur houden, kan rekenen op veel bezoekers. Alleen is het onderkomen zelf te klein om daar de activiteiten van het Gooierserf in te huisvesten.

Doordat er sprake is van veel leegstand in het winkelcentrum zien de gemeente en Versa daar kansen. Een bundeling van de twee draagt volgens beide tevens bij aan de levendigheid van het winkelcentrum. Ruim voor het einde van het jaar wil wethouder Angelika Pelsink duidelijkheid geven aan de buurt, de vrijwilligers en de gebruikers van het wijkcentrum. "Het is belangrijk dat de Riebeeck een passende buurthuisvoorziening heeft. Genoemde oplossing zal wellicht tijdelijk zijn", komt uit het raadhuis.

Uit de krant