PvdA-fractievoorzitter Femke van Drooge.
PvdA-fractievoorzitter Femke van Drooge. Foto: Bastiaan Miché

PvdA: 'College investeert in prestige, niet in mensen'

Politiek

HILVERSUM - Hart voor Hilversum, D66, VVD en GroenLinks stoppen teveel geld in de 'eigen club', hebben vooral oog voor prestigeobjecten en investeren maar weinig in de eigen inwoners. Dat is de conclusie van de PvdA na de behandeling van de Kadernota.

Het college trekt bijvoorbeeld de portemonnee voor het Stationsgebied, opknapbeurten voor het Media Park en het Arenapark, maakt extra euro's vrij voor zeven wethouders en steekt nog eens 2,5 miljoen euro in het verbeteren van de kwaliteit van de ambtelijke organisatie. Want volgens de sociaaldemocraten komen de Hilversummers er maar bekaaid af.

Spoorzone
Dat de spoorzone wordt aangepakt en er geld vrijkomt voor de herbouw van wijkcentrum De Lelie in de Bloemenbuurt kan rekenen op de steun van de PvdA. Hier merken de bewoners zelf direct het verschil. Dat is volgens de oppositiepartij niet aan de orde bij de eerdere drie genoemde projecten.

Tekort
Het steekt fractievoorzitter Femke van Drooge dat er op het gebied van welzijn investeringen uitblijven en daar zijn ze juist nodig. Zij spreekt van een tekort van 3,5 miljoen euro op de Jeugdzorg, WMO en de minima in 2017. In de financiële plannen van 2019 stopt Hilversum 600.000 euro meer in zorg en welzijn.

Rekenwonder
"Het vergt geen rekenwonder om te zien dat dit te weinig geld is om een goede kwaliteit te waarborgen voor ondersteuning van de Hilversummers die dit nodig hebben", besluit de politica.

Uit de krant