Medio juni veegde de SP de speelplek aan de Neuweg schoon.
Medio juni veegde de SP de speelplek aan de Neuweg schoon. Foto: Bastiaan Miché

Speelvoorzieningen en -toestellen zijn schoon, heel en veilig

Algemeen

HILVERSUM Alles is op orde en loopt volgens schema. De speeltoestellen en -locaties zijn schoon, heel en veilig. Daar zorgt de gemeente goed voor door onder meer de portemonnee te trekken voor het onderhoud, zo laat wethouder Arno Scheepers weten. Een extra gang langs de speelplekken is dan ook niet noodzakelijk meent de VVD'er, ook omdat de buurt hier zelf een verantwoordelijkheid in heeft.

De liberaal reageert met deze mededelingen op vragen van de SP. De socialisten zijn van mening dat een aantal speelplekken een opknapbeurt goed kan gebruiken. Terwijl de inkt nog aan het opdrogen was van het pas gesloten coalitieakkoord kwam de SP op dinsdag 12 juni al met een boodschap aan Hart voor Hilversum, D66, VVD en GroenLinks.

Bezems
In hun akkoord staat immers dat zij de speelplaatsen meer willen vergroenen. Een goed en nobel streven, maar zorg dan eerst dat alle toestellen en pleintjes goed zijn onderhouden, aldus de oppositiepartij. Zelf gaven de SP'ers het goede voorbeeld door de speelvoorziening op de Neuweg aan te pakken met bezems en vuilniszakken.

Oude Haven
En er kwamen schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Maar wethouder Scheepers ziet de noodzaak helemaal niet om verschillende speeltuinen, zoals op de Neuweg of die in de Oude Haven, een extra bezoekje te brengen. Ieder jaar loopt de gemeente structureel de 661 speeltoestellen op de 162 Hilversumse locaties na.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant