Afbeelding

Langer wachten opknapbeurt rotonde Utrechtseweg, subsidieverzoek te laat verstuurd

Buurt / wijk

HILVERSUM - De opknapbeurt van de rotonde Utrechtseweg - Diependaalselaan laat langer op zich wachten dan de gemeente had bedoeld. De als meest onveilig ervaren verkeerssituatie van Hilversum kan nog niet worden aangepakt. Daarvoor heeft Hilversum subsidie nodig van de provincie Noord-Holland en die aanvraag was te laat verstuurd.

Met stip staat deze kruising op nummer 1 van meest onoverzichtelijke verkeerssituaties van de stad. Maatregelen om deze kruising aan te pakken zijn ook in beeld, maar de plannen om de rotonde veiliger te maken, moeten de ijskast in. Zonder cofinanciering van de provincie is de uitvoering niet te betalen voor de gemeente.

Subsidiepot
Daarom heeft Hilversum een bijdrage gevraagd uit de Haarlemse subsidiepot Kleine Infrastructuur Noord-Holland 2018. Alleen is dit verzoek na de sluitingsdatum verschenen bij de provincie. In 2019 is er een nieuwe subsidieronde en nieuwe kans voor Hilversum.

Misgegaan
“Dat betekent dat de gemeente in 2018 voor geen maatregel cofinanciering heeft en de dekking voor uitvoering van maatregelen in 2018 volledig uit eigen middelen moet komen. De portefeuillehouder betreurt het zeer dat het zo is misgegaan en zal alles in het werk stellen om te voorkomen dat dit nogmaals gebeurt”, is te lezen in de woensdag verstuurde collegebrief.

Top tien
Hilversum heeft een potje van 150.000 euro beschikbaar om zoveel mogelijk plekken uit de top tien van onveilige plekken aan te pakken, maar daar valt de rotonde Utrechtseweg-Diependaalselaan nu dus buiten.

Verkeersdrempels
Dat geldt overigens ook voor de realisatie van verkeersdrempels in de Diamantstraat of de Erfgooiersstraat. In welke van de twee straten drempels komen, heeft de gemeente namelijk nog niet besloten.

Uit de krant