Uitstraling Stationsgebied: Piazza del Campo of Times Square?
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Dit is de sfeer die de gemeente in april 2017 nog weergaf. Maar welke sfeer moet het plein krijgen?
Dit is de sfeer die de gemeente in april 2017 nog weergaf. Maar welke sfeer moet het plein krijgen? (Foto: gemeente Hilversum)

Uitstraling Stationsgebied: Piazza del Campo of Times Square?

HILVERSUM - Welke sfeer en inrichting moet het Stationsgebied na de grootschalige opknapbeurt hebben? Wordt het Times Square in New York of het Piazza del Campo in het Italiaanse Siena? Het woord is aan de Hilversummers. Zij mogen hun ideeën opsturen naar de gemeente, die op zoek is naar de gewenste 'look and feel'.

Nu de zomervakantie is uitgebroken en veel Hilversummers de wereld overgaan, is dit het juiste moment om elders inspiratie op te doen, zo meent wethouder Arno Scheepers van Stationsgebied. De liberaal roept zijn vakantievierende plaatsgenoten op om de fotocamera te gebruiken.

"Maak een mooie foto van een plek die je inspireert en waarvan jij vindt dat het Stationsgebied die stijl en inrichting moet krijgen", aldus de VVD'er.

Instagram
De inzendingen kunnen per mail naar stationsgebied@hilversum.nl. Wie wat hipper is deelt zijn of haar foto's op Facebook, Twitter of Instagram met de hashtag #ditwilik035. Uiteindelijk gebruikt de gemeente de sfeerfoto's bij het opstellen van het beeldkwaliteitsplan.

Rode draden
De wethouder is niet bang dat er van deze mogelijke mengelmoes aan ideeën over stijl en uitstraling geen chocola te maken is. Uit de input die Scheepers hoopt te krijgen van de Hilversummers zijn ongetwijfeld een aantal rode draden te filteren. "Daar kunnen we echt wel universele beelden uithalen", zegt hij.

Mediaprofiel
Welke stijl het Stationsgebied ook krijgt, in de nabije toekomst moet het Hilversumse mediaprofiel daar sowieso onderdeel van zijn. Dat is een harde eis van de gemeente. Hilversum profileert zich immers als de mediastad van Nederland. De mensen die van en naar het station gaan, moeten voelen en merken dat zij zich in het hart van de landelijke mediawereld begeven.
Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>