Woondienstencentrum Lopes Dias ontvangt vijfde vredespaal
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Eduard Metz

Woondienstencentrum Lopes Dias ontvangt vijfde vredespaal

HILVERSUM - Lopes Dias is nog maar net klaar met de viering van het eerste lustrum of het volgende feest dient zich al aan. Het woondienstencentrum in Hilversum-Noord ontvangt de vredespaal. Dat gebeurt op woensdag 19 september.

De vredespaal komt te staan bij de hoofdingang van het centrum aan de Lopes Diaslaan 213. Vertegenwoordigers van de samenwerkende partijen, waaronder Versa Welzijn, Philadelphia en HilverZorg nemen rond 19.00 uur hun prijs in ontvangst voor hun werkplek.

Lopes Dias heeft de vredespaal toegekend gekregen omdat deze locatie voor wonen, zorg en welzijn een ontmoetingsruimte is voor de bewoners van Noord. Er zijn verschillende faciliteiten voor hen en talloze activiteiten waar zij aan deel kunnen nemen. Daarnaast worden er eigen initiatieven van de wijkbewoners gestimuleerd.

"Het woondienstencentrum vervult een verbindende schakel tussen verschillende generaties en bevolkingsgroepen. Professionals van gemeente en instellingen werken plezierig samen met vrijwilligers om de veiligheid en leefbaarheid in Hilversum-Noord te bevorderen en bijvoorbeeld vereenzaming tegen te gaan", luidt de uitleg voor de 2018-winnaar.

De Vredespaal is een maatschappelijk project van de vrijzinnige geloofsgemeenschap De Kapel, die gevestigd is aan de 's-Gravelandseweg 144. Ieder jaar komt er midden in de Vredesweek - dit jaar van zaterdag 15 tot en met zondag 23 september - een paal bij in Hilversum. Deze blijk van erkenning gaat naar een persoon of instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het bevorderen van vrede, veiligheid, verbinding en verdraagzaamheid in Hilversum.

Het is de vijfde vredespaal die in Hilversum een plaats krijgt. Burgemeester Pieter Broertjes ontving in 2014 de eerste. Hierna volgden pastoor Jules Dresmé, buurtwerkster Tukkie Tuk en vorig jaar was het De Gooise Daltonschool. Het is de wens van de laatstgenoemde 'winnaar' dat de volgende vredespaal gaat naar een locatie waar mensen zich inzetten op het gebied van zorg en welzijn.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>