Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Eerste HOV-contract is getekend

Buurt / wijk

HILVERSUM - Een nieuwe stap is gezet in de richting van het realiseren van de busbaan voor hoogwaardig openbaar vervoer (HOV). De handtekeningen staan inmiddels onder de contracten. BAM Infra Rail bv bouwt de tijdelijke overweg èn de overweg voor de snelle busverbinding, zo meldt de provincie Noord-Holland

In de tweede helft van 2019 start de bouw van de HOV in 't Gooi. In Hilversum betekent dat onder andere dat de Oosterenweg zo'n 2,5 jaar dichtgaat. Op deze weg komt een dubbellaagse spoorwegonderdoorgang (249 meter lang in totaal) voor auto's en fietsers.

Parallel
In deze lange bouwperiode is er een tijdelijke overweg via een parallel/achterom op de Oude Amersfoortseweg. Deze is alleen bedoeld voor fietsers, voetgangers en de nood- en hulpdiensten.

Wandelpad
Bij het Wandelpad komt een nieuwe overweg omdat de HOV één keer het spoor moet kruisen. Deze overweg is alleen voor de snelle bus, die rijdt van Hilversum naar Huizen.

Planning
Wanneer BAM kan beginnen hangt af van de planning van degene die het hoofdcontract weet af te sluiten. Pas als bekend is wie de onderdoorgang bij de Oosterengweg, de busbaan zelf en de natuurbrug gaat aanleggen, is er meer duidelijkheid over de aanleg van de overgangen.

Aanbesteding
De provincie geeft aan dat deze aanbesteding langer duurt dan verwacht. In oktober moet de winnende aannemer bekend zijn.

Uit de krant