Het Henk Pel Toernooi komt er weer aan.
Het Henk Pel Toernooi komt er weer aan. Foto: Bastiaan Miché

Wie wordt de officieuze kampioen van Hilversum?

Sport

HILVERSUM - Pakt Altius opnieuw de eerste prijs bij het Henk Pel Toernooi of gaat een andere (Hilversumse) club er vandoor met de hoofdprijs? Zaterdag 25 augustus is BZC'13 opnieuw gastheer van dit toernooi dat in de volksmond ook bekend staat als het officieuze Hilversums kampioenschap.

Dit jaar doen niet alle Hilversumse voetbalverenigingen mee aan dit voorbereidingstoernooi. Zes van de acht verschijnen op de velden aan 't Jagerspaadje. Naast de thuisploeg doen Victoria, Altius, 't Gooi, Wasmeer en OSO mee. FC Hilversum en Olympia'25 zijn dit keer niet van de partij. SV Loosdrecht en SV Achterveld - waar oud-BZC-trainer Ferry Marks trainer is - maken het deelnemersveld compleet.

Henk Pel was jarenlang het gezicht van De Zebra's. In 2012 werd dit toernooi nog op de velden aan de Minckelersstraat gehouden. Sinds 2013 zijn De Zebra's en Bloemenkwartier samengegaan en heeft BZC het toernooi voortgezet.

Zaterdag 25 augustus is het de zevende editie. Om 10.00 uur trapt titelverdediger Altius af tegen Wasmeer. Dan begint op veld 1 BZC'13 tegen Achterveld. De laatste poulewedstrijden zijn om 12.30 uur. De finale wordt gespeeld om 15.00 uur.

Bekende Hilversumse amateurvoetballers van weleer komen in actie tijdens de intermezzowedstrijd om 13.00 uur. Historie Voetbal Hilversum onder leiding van Hans Bertelsen neemt het op tegen Empty Water Street United van Gert-Jan Klaasen en Marcel van Hal.

Uit de krant