Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Sloop GAK-gebouw duurt een half jaar

Buurt / wijk

HILVERSUM - De sloop van het GAK-gebouw op het Stationsplein, die komende maandag van start gaat, duurt ongeveer een half jaar. De sloop is duurzaam. Dit houdt in dat de vrijkomende producten en materialen worden gescheiden en vervolgens zoveel mogelijk hergebruikt.

Bij het pand komt veel verkeer samen: bussen, wandelaars, fietsers en auto's. Om de sloop in goede banen te leiden en veilig te kunnen uitvoeren, zijn er afspraken gemaakt met de vervoersbedrijven en de sloopaannemer. Voor het slopen van het gebouw is ruimte nodig. Het busstation wordt daardoor tijdelijk iets kleiner.

De busbedrijven hebben besloten om tijdens de sloop de rijrichting op het busplein om te draaien. Dit gebeurt in de nacht van zaterdag 25 augustus op zondag 26 augustus. De bussen rijden nu op het busstation linksom, tijdens de sloop rijden ze rechtsom.

Een aantal bushaltes wordt verplaatst gedurende de sloop. Deze komen op de Schapenkamp. In de eerste helft van augustus wordt de busbaan op de Schapenkamp hiervoor aangepast. De vervoersbedrijven informeren de passagiers welke bus bij welke halte stopt.

Op de Schapenkamp wordt het fiets- en wandelpad naast het GAK-gebouw afgezet. Deze ruimte heeft de aannemer nodig voor de sloop. Met borden worden de mensen verwezen naar alternatieve routes. De inrit van de parkeerkelder aan de zuidkant van het GAK-gebouw blijft gedurende de sloop toegankelijk.

Reden van de sloop is dat de gemeente van het stationsgebied een aantrekkelijke en groene entree van Hilversum Mediastad wil maken. Het GAK-gebouw staat nu, juist door zijn ligging, de ontwikkeling van het stationsgebied in de weg. Onderzoek naar herontwikkeling van het pand heeft om diverse redenen niet tot resultaat geleid. Daarom wordt het gebouw nu gesloopt om ruimte te maken voor de nieuwe integrale plannen.

Uit de krant