Carolushuis Hilversum
Carolushuis Hilversum Foto: Bastiaan Miché

Zorgen D66 over vernieuwd Carolushuis

Zorg

HILVERSUM - De renovatie van het Carolushuis aan de Bosdrift gaat langer duren dan vooraf was ingeschat. Daarnaast blijken er nog meer onzekerheden te zijn. D66 maakt zich daar zorgen over en heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

De coalitiepartij is niet blij met dit uitstel. Vernieuwing van het Carolushuis is een belangrijk project voor de buurt, zo stellen de Democraten. Het moet een ontmoetingsplaats worden. 'De buurt naar binnenhalen' is de slogan die gebruikt is bij de presentatie van de plannen in november 2017.

Daarnaast moeten er zo'n zeventig zorgwoningen komen, maar het is nog helemaal niet zeker dat Philadelphia Zorg, één van de beoogde huurders, daadwerkelijk mee gaat doen. Daarom wil D66 weten of het college op de hoogte is van de opgelopen vertraging en wat zij gaat ondernemen om realisatie van deze belangrijke buurtplannen te realiseren.

"Een belangrijk project voor deze buurt in Zuid, waardoor ouderen langer in de eigen buurt kunnen blijven en welzijn en ontmoeting in de wijk georganiseerd wordt. We maken ons ernstig zorgen over het slagen van het plan", aldus D66-raadslid Marianne van Vliet.

Uit de krant