Afbeelding
Foto: Luuc Jonker

32 monumenten in Hilversum open tijdens Open Monumentendag

Cultureel

HILVERSUM - 'Europa' is het thema van de Open Monumentendag op zaterdag 8 en zondag 9 september. Tijdens deze 32ste editie zijn er meer dan 4.000 monumenten te gratis bezichtigen, waarvan 32 in Hilversum. 

Zo zijn er rondleidingen door het raadhuis, Sociëteit De Unie, De Vliegtuigloods, de voormalige NCRV studio en door het Muziekpaviljoen/United. In de recent gerestaureerde aula van de Algemene begraafplaats aan de Bosdrift is door Art Hilversum een expositie ingericht.

Midden in het Smithuyserbos, achter het Wasmeer staat Wolfsdreuvik (foto hieronder), een wel heel bijzondere toren. Hier wordt op zaterdag om 16.30 en 18.30 uur een verhaal verteld over Hans en de Draak (vooral leuk voor kinderen).

(Tekst gaat verder onder foto.)

Foto: Luuc Jonker

Bij Casella (foto onder), boerderij op landgoed Heidepark/klooster Stad Gods, is een labyrint te vinden. In Hotel Santbergen staat theatergroep Fusion en op landgoed de Zwaluwenberg is veteranenkunst te bewonderen.

Zonnestraal bestaat negentig jaar en het hele landgoed staat tijdens de monumentendagen bol van de activiteiten. Daarnaast zijn nog vele andere monumenten tijdens het tweede weekend in september te bezoeken. Ook is er een aantal aan het thema Europa gerelateerde fietstochten en wandelingen door Hilversum.

Over de organisatie van de Open Monumentendag HilversumOpen Monumentendag wordt in opdracht van de gemeente, georganiseerd door het Dudok Architectuur Centrum (DAC) in samenwerking met de gemeentelijke afdeling Erfgoed en de historische verenigingen Albertus Perk en Hilversum Pas Op!

Uit de krant