De huisartsenpraktijk was dinsdag afgezet.
De huisartsenpraktijk was dinsdag afgezet. Foto: Bastiaan Miché

Huisartsenpraktijk Loosdrecht weer open, medewerkers aangeslagen

Politie

LOOSDRECHT - "Als team van de huisartsenpraktijk zijn wij zeer aangeslagen door wat er gebeurd is met onze dierbare collega Dr. Stronck. Wij zijn dankbaar dat zijn situatie stabiel is. Vanaf vandaag is onze huisartsenpraktijk weer geopend. Wij hopen op uw begrip voor het feit dat wij niet spoedeisende zaken tijdelijk wat dagen uitstellen."

Dat schrijven de medewerkers van Huisartsenpraktijk Loosdrecht op hun website enige tijd na de dramatische gebeurtenis van dinsdagmorgen tien over elf in het pand aan de Eikenlaan. Daarbij raakte hun collega Willem Stronck ernstig gewond. Een paar uur later werd een 34-jarige verdachte opgepakt.

Dat de man nog leeft is voor een groot deel te danken zijn aan de 17-jarige Hessel uit Loosdrecht. Hij hoorde de arts schreeuwen en schoot direct te hulp. De dader sloeg vervolgens op de vlucht. Loco-burgemeester Jan-Jaap de Kloet en de politie hebben de jongen bedankt voor zijn hulp.

De Kloet heeft woensdag de praktijk bezocht. "De mensen van de huisartsenpraktijk zijn erg geschrokken dat een collega bij het uitoefenen van zijn zorgtaak, in zijn eigen praktijk, slachtoffer is geworden van een ingrijpend steekincident", meldt hij. "Gelukkig is dokter Stronck buiten levensgevaar. We hopen dat zijn herstel voorspoedig verloop."

Uit de krant