De verdachte van de steekpartij in een woning aan de Buisweg werd in een steeg in de buurt aangehouden.
De verdachte van de steekpartij in een woning aan de Buisweg werd in een steeg in de buurt aangehouden. Foto: Bastiaan Miché

Verdachten beide steekpartijen langer vast

Politie

HILVERSUM - De twee mannen die dinsdag werden opgepakt bij steekpartijen in Hilversum en Loosdrecht blijven de komende twee weken in de cel. Dat heeft de rechter-commissaris vandaag besloten.

Begin september wordt opnieuw bekeken of het voorarrest van de twee mannen (voor maximaal negentig dagen) wordt verlengd. De onderzoeken gaan door.

Dinsdag werd rond half elf in de ochtend een man opgepakt na een steekpartij anderhalf uur eerder in een woning aan de Buisweg in Hilversum-Noord. De aanleiding voor het incident ligt volgens de politie 'vermoedelijk in de relationele sfeer'. Het slachtoffer, een 29-jarige vrouw, werd meerdere keren gestoken en overgebracht naar het ziekenhuis. Inmiddels maakt ze het naar omstandigheden goed.

Kort daarna vond er een steekpartij plaats in Huisartsenpraktijk Loosdrecht aan de Eikenlaan. Huisarts Willem Stronck raakte daarbij ernstig gewond. Een paar uur later werd een 34-jarige man aangehouden. De huisarts is inmiddels niet meer in levensgevaar. 

Uit de krant