Afbeelding
Foto: Pixabay

VVD trekt aan de bel over vaccineren

Zorg

HILVERSUM - Dat de vaccinatiegraad een klein stukje lager ligt in Hilversum dan het landelijk gemiddelde baart de VVD Hilversum zorgen. De liberalen trekken nu aan de bel bij het college van burgemeester en wethouders.

Het is het maatschappelijk hete hangijzer van nu: moet je als ouders nu wel of niet de kinderen laten inenten tegen besmettelijke ziektes als mazelen, kinkhoest en polio. De VVD constateert dat ook in Hilversum steeds minder mensen hun kinderen laten vaccineren. Het percentage ligt hier op 89,6 procent. Het landelijke gemiddelde is 90,2 procent, maar dat is allemaal nog ruim onder de WHO-norm van 95 procent.

De zorgen zijn groot bij de liberalen over de lage vaccinatiegraad. “Het uitbannen van zeer besmettelijke, en soms invaliderende of zelfs dodelijke ziektes is een grote verworvenheid in onze samenleving. Wij kunnen er dan ook niet bij dat een steeds grotere groep ouders hun kinderen niet in laat enten, dat is toch gewoon gezond verstand”, vindt VVD-raadslid Tobias Westerneng.

Van het college willen de liberalen weten of zij op de hoogte zijn van deze lage vaccinatiegraad in Hilversum, of zij bereid zijn in gesprek te gaan met relevante organisaties om te achterhalen wat de redenen zijn voor deze cijfers en of het college wil onderzoeken wat gemeenten kunnen doen om bij te dragen aan bewustwording van het vaccineren.

Uit de krant