Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Geen afstel realisatie van vernieuwd Carolushuis

Zorg

HILVERSUM - Ja, de ontwikkeling van het nieuwe St. Carolushuis aan de Bosddrift 96 heeft vertraging opgelopen, maar dat betekent absoluut niet dat er sprake is van afstel. Dat is het antwoord van wethouder Angelika Pelsink op vragen van D66-raadslid Marianne van Vliet.

Pelsink bevestigt het uitstel. Volgens de Hart voor Hilversum-wethouder zijn de oorzaken hiervan de langere voorbereidingstijd en de krapte op de bouwmarkt en de daarmee samenhangende bouwkosten. "Ondanks het uitstel is absoluut geen sprake van afstel", schrijft de wethouder resoluut.

Verder meldt Pelsink dat het college de herontwikkeling van het Carolushuis, eigendom van Woonzorg Nederland, ondersteunt en in het bijzonder de geplande ontmoetingsfunctie voor de buurt. "Waar nodig zullen we dit faciliteren binnen de mogelijkheden die de gemeente heeft."

Van Vliet uitte vorige week haar zorgen over de voortgang van het project, gezien de belangrijke buurfunctie voor Hilversum-Zuid. De Democrate klom in de pen en stelde schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de opgelopen vertraging van de verbouwing en de eventuele consequenties hiervan. Tevens wilde zij weten of Philadelphia Zorg nu wel of niet één van de huurders ging worden in het pand aan de Bosdrift waar ook zo'n zeventig zorgwoningen moeten komen. De komst van de zorginstantie zou onzeker zijn.

Evelien van den Born, locatiemanager van Stichting Philadelphia Zorg, schrijft dat de plannen nog gewoon doorgaan. Dat betekent ook dat hun cliënten een plek krijgen in het woonzorgcentrum. Daar was onrust over ontstaan binnen Philadelphia na de media-aandacht.

Wel bevestigt ze dat de deal nog niet rond is. De gesprekken met Woonzorg Nederland, verantwoordelijk voor de verbouwing en de exploitatie van het complex, zijn nog niet afgerond. "Daarom kunnen we helaas nog niet melden dat de verhuisplannen definitief zijn", meldt Van den Born in een nieuwsbrief. In september praten de partijen verder. De verwachting is dat het huurcontract in het najaar ondertekend kan gaan worden.

Uit de krant