De emoties liepen hoog op bij Gilly Emanuels bij de mars van gerechtigheid in mei in Hilversum.
De emoties liepen hoog op bij Gilly Emanuels bij de mars van gerechtigheid in mei in Hilversum. Foto: Bastiaan Miché

Steun voor en tijdens de rechtszaak Gilly Emanuels

Mensen

HILVERSUM - 'Je staat er niet alleen voor. We blijven jou steunen.' Dat was zaterdag 19 mei tijdens de mars van gerechtigheid in Hilversum de belofte aan Gilly Emanuels. Nu de oud-onderneemster van IJssalon 't Perronnetje op vrijdag 21 september voor de rechter moet verschijnen in Utrecht kan zij opnieuw rekenen op support.

"Om solidariteit met Gilly te betonen en een duidelijk geluid tegen afrofobie, racisme en discriminatie te laten klinken, doen wij de oproep om op 21 september met ons de straat op te gaan en Gilly bij te staan", meldt het organiserende platform 'Stop Afrofobie Nu!'. Die steun uit zich ten eerste in een solidariteitsmars. Utrecht is de plek waar het platform deze mars gaat houden, want daar vindt later die dag de rechtszaak plaats.

"Alles aan de situatie waarin Gilly zich bevindt en heeft bevonden is schrijnend. Daarom zullen we ons op vrijdag 21 september om 14.45 uur verenigen op het plein voor de ingang van Hoog Catharijne The Mall in Utrecht om in een gezamenlijke mars een boodschap uit te zenden van solidariteit met Gilly", vervolgt het platform. De mars gaat door het centrum naar het Griffiepark, vlakbij de rechtbank, waar verschillende mensen spreken. Daarna gaat het gezelschap naar de rechtbank om de openbare zitting bij te wonen, die om 16.30 uur begint.

Donderdag meer hierover in de Gooi en Eembode

Uit de krant